Quatre joves veïns de Badalona d'entre 20 i 21 anys han ingressat a presó per ordre del jutge acusats d'apallissar brutalment un home dins un vagó de metro a Barcelona el 26 de juny passat, sense motiu aparent. Els fets van passar a la línia 4, entre les estacions de Besós Mar i Besòs, i les imatges de videovigilància van ser clau en la investigació, segons els Mossos. La víctima és un home de 46 anys i nacionalitat espanyola. A conseqüència de l'agressió l'han hagut d'operar diverses vegades, perdrà part de la visió en un ull i s'ha de desplaçar amb cadira de rodes.

Els fets van passar cap a tres quarts de sis del matí quan el Centre de Seguretat i Protecció Civil de Metro va alertar d'una agressió a la línia 4. Els Mossos van trobar la víctima malferida a l'estació de Besós, amb ferides importants al cap i a la cara i amb problemes de mobilitat, i una ambulància el va portar a l'hospital. La investigació que va portar a terme l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità dels Mossos va determinar que els autors dels fets van accedir al metro sense pagar i també van trencar el vidre d'un extintor abans de trobar-se amb la víctima.

Segons la policia catalana, una vegada a l'interior del tren, entre les estacions de Besós Mar i Besós, els quatre nois haurien apallissat brutalment la víctima sense cap motiu. Primer, presumptament li van donar empentes i cops de peu per l'esquena fins que van aconseguir que caigués de genolls a terra. A continuació, mentre un dels agressors l'agafava pels cabells, la resta van colpejar-lo per tot el cos i li van donar puntades de peu al cap. A causa de la pallissa, la víctima, que rep tractament psicològic, ha estat sotmesa a diverses intervencions quirúrgiques i perdrà part de la visió en un ull.

Les càmeres van ser clau

A més, la víctima ha de valdre's d'una cadira de rodes per desplaçar-se i actualment està ingressat en un centre de rehabilitació. Les imatges de videovigilància aportades per la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de Metro van ser clau, atès que van facilitar la identificació dels autors dels fets. Així mateix, la col·laboració amb el Grup de Delinqüència Urbana de Badalona va permetre localitzar i detenir els quatre joves.

Només un té antecedents policials per un robatori violent. Dimarts, 9 d'agost, els Mossos van detenir a Badalona els quatre presumptes agressors, que van passar a disposició judicial dijous i el jutge va dictar l'ingrés a presó per a tots quatre per un delicte de lesions.