El conseller de Territori, Josep Rull, va demanar ahir el traspàs a la Generalitat de les competències d'Adif i va reiterar la voluntat del Govern de fer un front comú amb els ajuntaments per portar el gestor d'infraestructures davant els tribunals a l'octubre. Com ja va anunciar el mes de juny passat, i després de l'última avaria soferta dissabte. El tren de rodalies va quedar detingut en la via a l'entrada de Sant Vicenç cosa que va interrompre durant més d'una hora i mitja la circulació ferroviària en aquest tram de la línia R16. El conseller va dir en declaracions a Catalunya Ràdio que la Generalitat "obrirà la via judicial" després d'haver-se esgotat les vies de negociació i de reivindicació.

Davant el que Rull va qualificar com a "inoperància" d'Adif, el conseller va demanar al Govern el traspàs a la Generalitat de les vies dels trens, les catenàries i les estacions. "Estem farts de donar la culpa a Madrid. El que volem és no ser ostatges dels errors dels altres", va dir Rull, que va assegurar que Adif només inverteix el 26 % d'allò promès a la xarxa catalana, va apostar per fer un front comú amb els ajuntaments per presentar un contenciós administratiu contra Adif a l'Audiència Nacional el mes d'octubre vinent.

El conseller va assegurar que ha instat per carta el titular de Justícia -que després de la marxa d'Ana Pastor a la presidència del Congrés va assumir les competències sobre el tema- a que Adif invertís allò promès a Catalunya, però no va obtenir cap tipus de resposta. "En l'altre costat no hi ha ningú que despengi el telèfon, i els problemes es van succeint a Catalunya", va denunciar el conseller.