Un extreballador de Correus de l´oficina de Coma-ruga, al Vendrell, s´enfronta a dos anys de presó, a una multa de 6.000 euros i a sis anys d´inhabilitació per a càrrec públic pels presumptes delictes d´infidelitat en la custòdia de documents i de violació de secrets. Els fets es remunten al juliol del 2009, quan personal del jutjat que estava executant el seu desnonament va descobrir a l´interior del domicili un total de 541 cartes sense repartir -138 de les quals obertes-. Segons recull l´escrit d´acusació del fiscal, l´home vivia de lloguer al mateix bloc de pisos on s´ubicava l´oficina de Correus d´aquest barri marítim del Vendrell. El judici, que se celebrarà amb jurat popular, està previst pel 16 de setembre a l´Audiència de Tarragona.

Segons el ministeri fiscal, l'any 2009 l´acusat, Alfonso D.A., que actualment té 67 anys, treballava a l´oficina de Correus de Coma-ruga, portant a terme les funcions de repartiment de correspondència com a carter, "tenint l´obligació de custodiar la correspondència i entregar-la als seus destinataris". A més, l´home vivia al mateix bloc on estava ubicat l´establiment, a l´avinguda Imperial Tarraco.

EL 16 de juliol de 2009, es va executar el desnonament del seu pis per ordre del jutjat d´instrucció número 2 del Vendrell. L'oficial del jutjat, l'oficial de la procuradora i l´advocat del propietari de l´habitatge van accedir a l´immoble on vivia l´home i hi van trobar un total de 541 cartes sense repartir, 138 de les quals estaven obertes. La fiscalia conclou que l'acusat "va accedir al contingut de les cartes, secret, sense el permís previ dels seus destinataris i que contenien factures, extractes bancaris i currículums vitae, entre d´altres".

Gran part de la correspondència intervinguda estava datada entre el 10 de novembre de 2006 i el 20 de maig de 2009, i totes elles amb diverses adreces de Coma-ruga, tant de la zona de repartiment del carter com d´altres seccions. A més, es van localitzar avisos certificats d'arribada que el propi acusat havia omplert manualment amb la seva lletra, així com diversos productes.

Després d´aquests fets, Correus va acomiadar el treballador i, al seu torn, aquest va presentar una demanda contra l´empresa. L´home treballava a Correus des de l´any 2005 i, en la seva declaració davant del jutjat d´instrucció, va afirmar que desconeixia que al seu domicili hi tenia sacs amb correspondència i que ignorava com hi havien pogut arribat.

En les al·legacions que va presentar en la demanda contra l´empresa, però, l´acusat va admetre que, aprofitant la proximitat del seu domicili amb l'oficina, habitualment la correspondència que no podia entregar la deixava a casa i la retornava l´endemà. Segons la seva versió, això ho feia perquè quan acabava el repartiment l´oficina ja havia tancat.

Es dóna el cas que el procediment, que es va incoar el 16 de novembre del 2009 per part del jutjat d´instrucció número 7 del Vendrell, s´ha dilatat en el temps perquè l´acusat ha estat en parador desconegut entre el març de 2010 i el febrer de 2011, i entre el 9 de gener de 2013 i el 30 de març de 2015, segons fonts judicials.