Els turistes que visiten Barcelona valoren la ciutat amb una nota de 8,6, un notable alt. Així ho revela l'enquesta sobre l'Activitat Turística realitzada entre turistes que van pernoctar a la ciutat durant l'any 2015. Malgrat això, aquest mateix estudi també recull que més de la meitat dels turistes que arriben a la ciutat, un 58%, alerten que a la capital catalana hi ha massa gent per fer visites turístiques. L'enquesta es va fer a 6.000 persones de manera aleatòria en zones d'interès turístic, hotels i diferents punts d'entrada i sortida de la ciutat. El 47,5% dels enquestats visitaven la ciutat per primera vegada, mentre que el 52,5% restant repetien.

L'enquesta també valora paràmetres com el soroll, on la ciutat aprova l'examen amb un 6,8; la qualitat de l'aire, un 7,6; l'accessibilitat, un 7,8; la neteja, un 7,9; les platges, també un 7,9, o la senyalització, un 8.

D'altra banda, el 39,9% dels enquestats considera que els preus de la capital catalana són massa elevats en relació amb la qualitat que s'ofereix. El 39,2% no ho comparteix i el 18,3% no està ni d'acord ni en desacord. El 97,2% dels turistes enquestats, a més, manifesten no haver estat víctimes de cap delicte.

Per al regidor d'Empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, l'enquesta posa de manifest que hi ha "un turisme de masses que té efectes sobre els residents". En aquest sentit, Colom adverteix que el veïnat de Barcelona és la "màxima prioritat" del consistori i va reiterar la voluntat municipal d'abordar el turisme "des del punt de vista de la governança" per mantenir Barcelona com a "ciutat atractiva que busca un turisme sostenible i responsable".

Pel que fa al perfil del turista que visita la ciutat, el 60,4% són homes i la resta dones. El 66,6% són treballadors, el 23,2% autònoms, el 5,6% jubilats, l'1,4% aturats i el 2,2% estudiants. El 74,8% dels turistes tenen un nivell socioeconòmic mig, un 21,1% el tenen alt i un altre 4,1% el tenen baix. Pel que fa al motiu del viatge, el 64,8% visitaven Barcelona per oci, el 22,2% per qüestions professionals i el 13% per raons personals.