La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha assegurat aquest dimecres que el trilingüisme és un model "superat i caduc" perquè parla de percentatges. En una entrevista a RAC1, la titular d'Ensenyament ha respost així a la proposta batejada com a 'paquet català' que Ciutadans ha posat damunt la taula per negociar la investidura de Mariano Rajoy i que inclou la implantació del trilingüisme a l'escola catalana en substitució de la immersió lingüística. Meritxell Ruiz ha admès que és "molt preocupant" que Ciutadans "torni a fer un debat ideològic d'un tema que és pedagògic" i els ha demanat que "deixin la llengua en pau".

Ruiz ha assegurat que la Llei d'Educació Catalana (LEC) serà la resposta que s'aplicarà en cas que es vulgui imposar el trilingüisme des de Madrid. La consellera ha recordat que aquesta norma preveu que cada centre pugui dissenyar el projecte lingüístic en funció de les seves necessitats especials. "O és que té sentit que des de l'estat centralitzador es decideixi quines assignatures es fan en una llengua o en una altra?", s'ha preguntat Meritxell Ruiz. En aquest sentit, la titular d'Ensenyament ha recordat que l'element central de l'escola catalana segueix sent el català però que es treballa per un model plurilingüe.

"Hem de ser conscients que a l'estat espanyol sempre han estat incapaços de posar-se d'acord en educació perquè dels temes ideològics en fan temes pedagògics", ha dit la consellera que posa d'exemple la LOMCE. A més, Ruiz ha reconegut que li ha sorprès molt que C's posi damunt la taula el model lingüístic a l'escola catalana i "no digui res de les revàlides de quart d'ESO que segreguen l'alumnat".

La consellera d'Ensenyament ha recordat que "la llengua no és un problema per Catalunya i no ho ha estat mai" i ha instat el partit liderat per Albert Rivera a focalitzar els reptes en matèria d'educació en la supressió de les revàlides o potenciar l'FP, entre d'altres.