La manifestació de la Diada de l'11 de setembre convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural reclamarà que el procés independentista culmini "ràpid i bé" i que es recorri, si és necessari, a un referèndum unilateral.

Així ho va explicar ahir el president de l'ANC, Jordi Sànchez, després de participar en una reunió del secretariat nacional de l'entitat que celebrada al monestir de Pedralbes de Barcelona, en la qual s'han debatut els últims detalls de l'organització de la manifestació de la Diada.

En acabar la reunió, Sánchez va declarar que les entitats organitzadores de la manifestació volen que "la gent surti al carrer per evidenciar que el que volem és culminar el procés independentista".

Sànchez es va referir a l'advertència del TC a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per haver permès la votació de les conclusions de la Comissió d'estudi del procés constituent i ha criticat que l'Estat hagi optat per "la via de la judicialització" i hagi abandonat la del "diàleg polític".

En aquest sentit, el president de l'ANC va expressar el suport de les entitats sobiranistes "a totes les persones i institucions que es vegin amenaçades".

També es va referir a aquestes advertències el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, que va dir: "No entenem com la fiscalia ha lliurat l'informe al TC intentant anar per la via penal contra una representant legítima del poble de Catalunya com és la presidenta Forcadell".

El baluard més important

"En aquest sentit, estem convençuts que aquest 11 de setembre tots els demòcrates que creuen i estan convençuts que la democràcia és el baluard més important que tenim les societats sortirem al carrer per defensar les institucions catalanes i els drets dels catalans i les catalanes a decidir el nostre futur", va afegir Cuixart.

A la reunió del secretariat nacional de l'ANC hi van participar també una desena d'entitats de la societat civil que van fer també una crida a la participació en la manifestació independentista de la Diada, que compta ja amb més de cent mil inscrits, una xifra que és inferior a la de l'any passat si bé enguany s'ha iniciat tot el procediment més tard.