El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, ha informat que la forta pluja i una velocitat inadequada s'estudien com les causes de l'accident de l'autocar a la Ronda del Litoral de Barcelona, i ha assegurat que no es tem per la vida de cap dels ferits.

Un autocar que transportava 24 passatgers ha bolcat aquesta matinada a la ronda litoral de Barcelona, quan feia el trajecte Lloret de Mar (Selva) aeroport del Prat, amb un balanç de 3 ferits greus per traumatisme, 6 menys greus i 15 de lleus, entre ells el conductor, que al costat d'uns altres 8 passatgers ja ha estat donat d'alta.

Els tres ferits greus són un de nacionalitat espanyola; un altre, anglès i el tercer, irlandès, que estan ingressats als hospitals de Bellvitge, del Mar i de Vall d'Hebron, respectivament.

L'accident ha ocorregut a les 3:11 hores de la matinada, a l'altura de la sortida 14 de la B-10 (cementiri de Montjuïc), quan per causes que la Guàrdia Urbana encara està investigant l'autocar ha bolcat i ha quedat en un terraplè.

El conductor ha donat negatiu als test d'alcoholèmia i drogues i la documentació de l'autocar està en regla, segons ha informat l'intendent de la Guàrdia Urbana.

A l'espera de l'atestat que aclareixi les causes de l'accident, el comissionat ha apuntat que podria ser que la velocitat a la qual circulava l'autobús no fos l'adequada per a les condicions de pluja i ha aprofitat per demanar prudència als conductors.

Les tasques de rescat i trasllat dels ferits, quatre dels quals havien quedat atrapats a l'autobús, han obligat a tallar la via en sentit Llobregat fins a les 5:45 hores de la matinada, quan els bombers han acabat d'estabilitzar el vehicle i l'han cobert amb una lona perquè no distregui els conductors.

Poc després, han retirat de la calçada nombrosos objectes personals dels turistes que havien caigut de l'autocar.

El cap d'unitat dels Bombers de Barcelona, Rafael Álvarez, ha explicat que han descartat l'evacuació del vehicle aquest mateix matí per la seva complexitat, ja que requereix la intervenció de com a mínim un parell de grues, una d'elles d'elevació i un camió de gran tonatge, pel que l'autocar serà retirat la pròxima matinada per no afectar la circulació.

El cap territorial del SEM, Quim Ríos, ha explicat que a tots els passatgers se'ls ha efectuat una segona avaluació mèdica a centres mèdics de l'àrea metropolitana, fins i tot als que no volien perquè no desitjaven perdre el seu vol.

Tots els ferits pateixen lesions traumàtiques pel que, encara que no es tem per la vida de cap, caldrà estar atents a la seva evolució.

La Ronda Litoral ha estat tancada en sentit sud durant dues hores i mitja entre els punts quilomètrics 14 i 15, i s'ha reobert al trànsit a tres quarts de sis del matí.

El SEM ha enviat al lloc dels fets quatre ambulàncies bàsiques, dues avançades, un vehicle d'intervenció ràpida, una ambulància col·lectiva i dos vehicles de comandament. Al lloc dels fets també s'hi ha desplaçat diverses dotacions de Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.