El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Margallo, va assegurar ahir que el procés català està creant unes ferides que tardaran a curar-se «vint o trenta anys». Margallo es va referir a les dificultats del PP per formar govern i, respecte a això, va destacar que no només és necessària una investidura, sinó aconseguir un executiu que pugui governar i que sigui fort per fer front a desafiaments «a tota màquina» com el que plantegen les aspiracions secessionistes a Catalunya. En aquest context, va recordar que el pròxim 28 de setembre el president català, Carles Puigdemont, haurà d'«acontentar la CUP» en el debat de la seva qüestió de confiança.

Després d'insistir que un referèndum a Catalunya és impossible, va lamentar profundament que aquest procés estigui creant unes ferides que tardaran a curar-se «vint o trenta anys».

Aquestes noves declaracions arriben tan sols uns dies després que el ministre afirmés que «un atac terrorista se supera, però la dissolució d'Espanya és irreversible», afegint que «abans es deia que sense violència es podia parlar de tot i ara resulta que es torna a parlar de terrorisme».