L'exconseller de Presidència i portaveu del PDC a Madrid, Francesc Homs, haurà de declarar el pròxim dilluns 19 de setembre davant el Tribunal Suprem per l'organització de la consulta del 9-N. Abans, però, Homs rebrà el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, de la cúpula del seu partit, així com de les entitats sobiranistes.

Aquest dijous 15 de setembre, serà rebut al Palau de la Generalitat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, i durant el cap de setmana participarà en dos actes de suport a la consulta. Un divendres 16 -davant del Parlament amb l'ANC, "mnium i l'AMI- i un altre diumenge 18 a Arenys de Munt amb l'expresident Artur Mas. Dilluns, a Madrid, l'acompanyaran al Suprem l'expresident de la Generalitat Artur Mas, la plana major del Partit Demòcrata Català (PDC), així com els consellers Neus Munté, Santi Vila i Meritxell Borràs. També representants d'ERC i l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias.

Homs està citat a declarar davant del Suprem en qualitat d'investigat a les 11h del matí. A més dels representants del Govern l'acompanyaran la coordinadora general del PDC, Marta Pascal, el coordinador organitzatiu del PDC, David Bonvehí, així com el president del grup parlamentari de Junts pel Sí al Parlament, Jordi Turull.

Previsiblement l'acompanyarà també l'exconsellera d'Educació Irene Rigau, que té previst anar-hi. No hi assistirà per motius de feina l'exvicepresidenta Joana Ortega. Totes dues estan imputades, -com Homs i Mas- per l'organització del procés participatiu del 9-N.

També hi haurà una representació d'ERC amb cares visibles del partit. Fonts del republicans asseguren que de moment encara no han decidit qui participarà a la comitiva de suport, tot i que probablement hi seran el portaveu a Madrid, Joan Tardà, el portaveu al Senat, Santi Vidal, i la secretària general d'ERC, Marta Rovira.

Amb el discurs preparat

Segons fonts del PDC, durant la seva declaració al Suprem l'exportaveu del Govern i portaveu del PDC a Madrid farà un discurs «contundent» on defensarà les seves «conviccions polítiques» per fer efectiu el dret a decidir. Després de la declaració, preveu oferir una roda de premsa. Homs està citat en qualitat d'investigat al Tribunal Suprem per suposats delictes de desobediència, malversació i prevaricació, per haver impulsar la consulta sobre la independència del 9 de novembre del 2014. Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau seran jutjats per l'organització del 9-N al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a instàncies de la Fiscalia General de l'Estat, que va corregir el criteri de la Junta de Fiscals de Catalunya.