La regidora de la CUP a Barcelona Marta Rovira va denunciar ahir que el passat 1 de setembre va ser víctima d'una agressió sexual quan caminava de nit per un carrer del barri de Gràcia. Segons va publicar el diari Ara, Rovira va denunciar els fets l'endemà i ara ho ha fet públic per «socialitzar» el debat i evidenciar que les agressions masclistes «no són casos aïllats», sinó que s'emmarquen en «un sistema de dominació i de por que s'ha generat amb relació a les dones».

Rovira va explicar que els fets van passar l'1 de setembre, cap a la una de la matinada, quan tornava caminant sola cap a casa des de Gràcia. Quan ja arribava, un home la va agafar pel darrere i «em va començar a tocar els genitals». Primer va pensar que era el seu company, però de seguida ho va descartar. «Ell era a Sabadell. Llavors vaig començar a cridar i a moure'm, però no hi havia ningú al carrer». Després de forcejar, l'home va marxar corrent. Va trucar als Mossos i al cap de poca estona es va presentar una parella d'agents, home i dona, a casa seva, als quals va descriure l'aspecte de l'agressor. A Rovira la va enervar que els Mossos atribuïssin l'agressió a un «comportament habitual d'homes que no estan bé del cap» perquè, segons el seu parer, darrere d'aquestes agressions figura «la cultura de la violació i de la cosificació de la dona». Ahir, Rovira va insistir en el fet que aquest tipus d'atacs contra les dones «no poden quedar com a casos aïllats» i que són fruit del «sistema patriarcal».

El govern municipal i els grups de l'oposició van coincidir a manifestar el seu suport i alabar la «valentia» de Rovira per haver denunciat públicament els fets.