Olga Tomàs, que va renunciar a dirigir l'Agència Tributària de Catalunya pels recels de la CUP, segueix imputada per prevaricació i malversació en una derivada del cas ITV per contractar presumptament a dit un dirigent de CDC quan era directora de Serveis del Departament d'Empresa. Tomàs va ser proposada la setmana passada pel Departament d'Economia per substituir Teresa Ribas però va renunciar pels recels de la CUP per la seva «pudor de corrupció».

Segons fonts judicials, Tomàs va declarar com a investigada davant la titular del jutjat d'instrucció 9 de Barcelona, que ha de decidir si hi ha prou indicis per enviar-la a judici per les suposada contractació a dit de Josep Tous, exnúmero 2 de la Diputació de Barcelona i expresident de la sectorial d'Empresa de CDC. A més de Tous, en aquesta causa està imputat l'exsecretari general de Justícia Enric Colet, que va declarar davant la jutge instructora al juny del 2014 per aprovar suposadament contractes menors per retribuir Josep Tous.

Tous és, al costat d'Oriol Pujol, un dels principals imputats pel cas de les ITV, en què s'està pendent de jutjar una trama que presumptament va arreglar concursos d'adjudicació d'estacions d'inspecció de vehicles a empresaris afins. Tous, en el marc de la suposada trama, va ser contractat per la Generalitat per pacificar el sector, segons Fiscalia de forma irregular, emmascarant els seus pagaments mitjançant l'elaboració d'informes que no exigien concurs públic.

En un escrit, la Fiscalia Anticorrupció ha demanat a la jutge instructora que enviï a judici Tomàs, Colet, Tous i la seva dona, pels delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics. El fiscal Fernando Maldonado sosté que, dels correus electrònics intervinguts en l'ordinador de Tous, «s'observa clarament com se li va adjudicar irregularment el contracte negociat i sense publicitat per import de 44.850 euros», malgrat que la llei de Contractes de l'Estat obliga a convocar un concurs amb tres empreses.

Segons la Fiscalia, dels correus intervinguts es desprèn que Tomàs «va demanar al propi Josep Tous que li indiqués tres empreses als qui es podia adjudicar el contracte», a la qual cosa l'investigat va contestar remetent el nom de dues societats administrades per ell i la seva dona, i una tercera també relacionada amb ell. Per a la Fiscalia, els fets constituirien un delicte de prevaricació administrativa, «en què haurien intervingut Olga Tomàs, directora de serveis i funcionària que va tramitar i va adjudicar el contracte, i Josep Tous, que va aportar les empreses que haurien de rebre l'adjudicació (...)».