Unes mil persones van assistir al pregó alternatiu de Toni Albà de les festes de la Mercè, promogut per sectors independentistes contraris a Pérez Andújar, i en què es va criticar també l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Maquillat i vestit com a Felip V, Albà va iniciar una processó al Fossar de les Moreres acompanyat de la Coronela fins a arribar a la plaça Pla de Palau, on el van rebre amb banderes estelades, crits d'independència i movent mocadors de colors.

A l'acte hi van assistir diversos dirigents polítics, com el portaveu de JxSí al Parlament, Jordi Turull, i el diputat Eduardo Reyes; els regidors a l'Ajuntament Jordi Martí, Francina Vila (CDC) i Gerard Ardanuy (Demòcrates); o l'eurodiputat de CDC Ramon Tremosa.

Albà va fer la primera part del pregó en to satíric imitant al monarca, ironitzant dient que «han passat més de 300 anys i estic «vivito y colauando», i va criticar amb jocs de paraules polítics dels partits no independentistes o actuacions del consistori davant els manters, els creueristes o la «superilla». Després, traient-se la perruca i amb un nas de pallasso, Albà va dir «no dubtar del talent de Pérez Andújar com a escriptor o periodista, però ha faltat al respecte i insultat la majoria de catalans que desitgem recuperar les llibertats del nostre poble», va dir entre esbroncades del públic al pregoner.