En el darrer govern d'Artur Mas hi havia 143 alts càrrecs i 130 persones de personal eventual, així doncs, un total de 273 persones sumant els dues categories laborals. Actualment, el Govern de Puigdemont està format per 158 alts càrrecs i 133 treballadors de personal eventual, sumant un total de 291 persones. Segons fonts del Departament de Governació, l’increment de 18 persones amb un contracte d’alt càrrec o eventual correspon que l’executiu té una conselleria més, el departament d’Afers Exteriors que lidera Raül Romeva.

Aquestes mateixes fonts apunten que la xifra actual d’alts càrrecs, 158 persones, se situa per sota els 177 que hi havia el desembre del 2010 i recorden que el número de personal eventual havia arribat a 218 en anteriors legislatures, lluny dels 133 actuals.

Un total de 68 càrrecs de confiança (36 alts càrrec i 32 de personal eventual) de l’actual govern liderat per Carles Puigdemont ja tenien aquesta categoria en l’executiu d’Artur Mas, ocupant un lloc de feina diferent. Representen el 25% del total de 273 alts càrrecs i eventuals amb què comptava el govern monocolor de CiU de l’anterior legislatura. Són dades que es desprenen de la informació facilitada pel Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge en resposta a una pregunta parlamentària per escrit presentada per la diputada del PSC, Alícia Romero. D’altra banda, 136 persones que eren alts càrrecs o personal eventual en l’executiu de Mas, ara mantenen vinculació laboral amb la Generalitat després d’haver canviat de lloc de feina. Entre ells hi ha 34 casos de persones que han tornat a ocupar la seva plaça de funcionari, 18 formen part d’empreses o consorcis públics, 5 estan en règim de laboral indefinit, 5 amb càrrecs d’alta direcció, 3 interins i hi ha un cas de laboral temporal.

En el llistat de 136 persones de l’anterior legislatura que mantenen vinculació laboral amb la Generalitat tot i tenir un lloc de feina diferent s’inclouen consellers que han canviat de cartera. Neus Munté, que ha passat de la conselleria de Benestar Social i Família a la conselleria de la Presidència; el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que en l’anterior legislatura era secretari del Govern; Meritxell Ruiz, que va assumir la conselleria d’Ensenyament després de ser directora general d’aquest departament; Santi Vila, que ha passat de dirigir el departament de Territori i Sostenibilitat al de Cultura i l’exconseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Josep Maria Pelegrí Aixut que ara ocupa com a funcionari una plaça de tècnic superior a l’Agència Catalana de Consum.

També hi apareix el cas de Damià Calvet, que en l’anterior legislatura era secretari de territori i mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat i actualment és director de l’Institut Català del Sòl amb un sou de 115.193 euros, per sobre els 109.600 que cobra un conseller de la Generalitat.