El grup CUP-Capgirem a l'Ajuntament de Barcelona proposarà en el ple municipal retirar l'estàtua de Cristòfor Colom i la del marquès de Comillas, Antonio López, i les banderes espanyoles dels edificis municipals, segons van explicar.

En concret, la formació anticapitalista proposarà que la famosa estàtua del descobridor d'Amèrica que hi ha dalt del mirador de Colom, entre la Rambla i el port, sigui substituïda per una obra al·legòrica de la resistència dels pobles indígenes i dels esclaus. També que l'estàtua d'Antonio López, el marquès de Comillas, que es troba al principi de la Via Laietana, que es va dedicar al tràfic d'esclaus, sigui retirada i substituïda per un monument a les víctimes de l'esclavitud. A més, proposen que es retirin les banderes espanyoles i els símbols monàrquics dels edificis municipals barcelonins.

Aquesta iniciativa de la CUP s'emmarcarà en un ple carregat de simbolisme, ja que està previst que s'aprovi el canvi de denominació del saló de plens, que deixarà d'anomenar-se de la Reina Regent per portar el nom de l'alcalde republicà Carles Pi Sunyer, tot això en la vigília del 12 d'octubre, dia de la Hispanitat.