Els Castellers de Vilafranca es van adjudicar el XXVI Concurs de Castells a la Tàrraco Arena Plaça després d'haver signat la millor actuació de la història dels castells. Els Verds van descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles i el 4 de 10 amb folre i manilles i van carregar la torre de 8 sense folre. En cinquena ronda, els Verds van deixar el Concurs en mans de la Colla Vella dels Xiquets de Valls que, si hagués completat l'inèdit 3 de 9 sense folre, s'hauria alçat amb el trofeu de l'espectacle casteller més gran del món. Els de la camisa rosada, però, no van poder carregar la construcció més puntuada del concurs, ja que el castell va acabar cedint amb els dosos col·locats. Després d'un final d'infart, la Vella de Valls va quedar finalment en tercera posició, per darrere de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

La cinquena ronda havia començat amb l'actuació conjunta dels Xiquets de Reus i els Xiquets de Tarragona. Els de la camisa avellana van descarregar el 2 de 8 amb folre, una construcció que tenen dominada i que els va servir per sumar el seu tercer castell del dia. A banda, els matalassers van tancar la seva exhibició descarregant el 4 de 8. Seguit, la Colla Joves dels Xiquets de Valls va desmuntar un peu del 4 de 9 amb folre.

Aleshores va arribar el torn de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els de la camisa rosada no es van donar per vençuts, sabedors que carregant el 3 de 9 amb folre en tenien prou per guanyar el Concurs. La Tàrraco Arena es va paralitzar davant la gesta que van intentar els vallencs, però a mesura que va anar pujant el castell va anar patint cada cop més i va acabar cedint amb els dosos col·locats. Això va confirmar la vuitena victòria consecutiva dels Verds (i onzena de la seva història) i l'eufòria va esclatar a la plaça. Per tancar el concurs, la Colla Joves dels Xiquets de Valls va completar in extremis el seu tercer castell descarregat de la jornada, el 4 de 9 amb folre.

Rànquing de punts

En els 10 primers, els Castellers de Vilafranca van sumar 7.080 punts, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona 4.985; la Colla Vella dels Xiquets de Valls 4.530; l'altra vallenca, la Joves, 3.905 punts; els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sants 3.695; els Castellers de Barcelona 2.935; els Xiquets de Reus 2.510; els Xicots de Vilafranca 2.270; i els Xiquets de Hangzhou 2.235. Els van seguir els Castellers de la Vila de Gràcia, els Nens del Vendrell, els Castellers de Sabadell, els Marrecs de Salt, els Castellers de Sant Cugat, els Moixiganguers d'Igualada i els Xiquets de Tarragona.