Els aspirants a la primera secretaria del PSC, Miquel Iceta i Núria Parlon, va empatar, finalment, en la recollida d'avals per optar a la cursa al lideratge del partit. En concret, n'han recollit tots dos 3.717. La xifra es concreta després de l'últim recompte: "Hem tingut el nostre moment CUP", va bromejar l'actual líder socialista, Miquel Iceta, en una intervenció al "Fòrum Cívic Nou Cicle". Per Parlon, l'empat és "la prova més clara" que la unitat del partit no està en risc: "Que tots tinguem la mateixa legitimitat" és positiu, va dir.

En aquest sentit, la també alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet va apostar per aprofitar el debat intern per "posar en qüestió" el model de partit per al PSC, "com reconquerir l'espai i ser alternativa de govern". Iceta va defensar les primàries perquè tots dos volen "compartir tasques de direcció i alhora deixar clar un lideratge de partit", va defensar en detallar les xifres finals d'avals. En finalitzar el termini de presentació d'avals a mitjans de setmana, Parlon va anunciar que n'havia recollit 3.900, i Iceta 3.500, tots dos molt per sobre dels 866 que fixa el reglament i que els han convertit en candidats oficials a les primàries.

D'altra banda, Iceta, en una entrevista ahir a Efe, va assegurar que renovarà l'executiva socialista i la dotarà de més "pes polític" si és reelegit a les primàries del 15 d'octubre, a més de donar més protagonisme a Parlon, que assumiria el paper de número 2 i portaveu de la formació, ja que és "present i futur" del socialisme català. "Parlon representa l'esperança de moltíssima gent i ha de figurar de forma destacada en els esquemes de direcció", va assegurar. En cas que ell venci "parlaré amb ella i ocuparà el lloc que vulgui, des de la convicció total i absoluta de què és present i futur del partit".