El president de la Societat Catalana de Pediatria, Valentí Pineda, ha denunciat avui la falta de pediatres als centres d'assistència primària i ha assegurat que entre el 30 i 35% dels metges que atenen els nens als ambulatoris catalans no tenen l'especialitat.

Segons Pineda, a Catalunya treballen uns 1.900 pediatres però entorn d'un 30% de les places de pediatria dels serveis d'atenció primària estan ocupades per metges no especialistes en aquesta àrea "i aquest dèficit és major en àrees geogràfiques llunyanes a Barcelona i la seva àrea metropolitana".

"A Catalunya hi ha una clara falta de pediatres", ha denunciat Pineda, que ha reclamat també "una millor dotació de recursos i una major coordinació entre les diferents especialitats pediàtriques i l'Atenció Primària, entenent que aquesta última és el primer punt d'accés al nen".

Segons el vicepresident de l'Associació Espanyola de Pediatria (AEP), Fernando Malmierca, "lluny de pensar que es tracta només d'un problema de reconeixement de l'especialització d'aquests professionals mèdics, el risc està en el fet que la falta d'oportunitats de formació en les diferents àrees posa en greu risc el model d'atenció pediàtric tal com ho coneixem avui dia".

L'AEP ha elegit el lema "Recorda, el millor metge per al nen és el pediatre" per commemorar el Dia de la Pediatria d'aquest any, que se celebrarà el pròxim dia 8 d'octubre.