El líder del PSC, Miquel Iceta, va ironitzar assegurant que el president català, Carles Puigdemont, hauria de ser Superman per poder desenvolupar totes les seves prioritats en els pròxims mesos, uns eixos que el va instar a rectificar per centrar-se en les necessitats socials i no en el referèndum.

En la seva intervenció, Iceta va assegurar que "si alguna crítica podem fer-li no és en el sentit de desmerèixer els seus esforços i compromís amb el país, però sí que les prioritats del Govern són descompensades". "Pel bé de tots, la prioritat social hauria de ser la que mogués la seva actuació, i no semblar només que la fixació d'un referèndum condiciona els seus esforços i que no sembli que aquest Govern ho fa perquè arribi aquell gran dia on tot se solucionarà", va apuntar Iceta.

El líder socialista va mostrar la seva "preocupació" per la imatge "idíl·lica" de Catalunya que Puigdemont va mostrar en el seu discurs i que "no es correspon amb la greu crisi social que patim". "Vostè hauria de ser Superman si en els mesos que queden de legislatura pretengués desenvolupar els deu eixos de prioritats que ens ha dibuixat", va dir. "Governi al servei de tots, faci que el seu Govern treballi i compleixi la missió de vetllar pels interessos de tots els catalans, no només els que coincideixen amb el seu full de ruta", li va demanar Iceta al president.

Per la seva part, en el torn de rèplica, Puigdemont va aprofitar que Iceta també li retregués que les pensions estarien en perill amb el seu pla sobiranista en marxa per relligar la resposta amb els possibles acords del PSOE amb el PP amb la possible abstenció en la investidura. Així, el president va assegurar que la "greu amenaça" és l'Estat. En concret, va retreure a Iceta que "les pensions estan amenaçades ara, i no les amenaça la independència, sinó que la independència és la solució. I com no es garantiran les pensions és investint Rajoy president. Ni per activa ni per passiva, ni votant a favor ni amb una abstenció", va dir.