El president delegat de la Fundació Sagrada Família, Esteve Camps, va assegurar ahir que la Sagrada Família "està disposada a pagar els impostos que li correspongui pagar segons la llei", en relació amb la possibilitat que el temple hagi de pagar llicència d'obres a l'ajuntament barceloní. No obstant això, Camps va apuntar que l'edifici de la Sagrada Família "no és una obra ordinària" i va explicar que la basílica disposa d'un permís que va expedir el 1885 l'antic poble de Sant Martí de Provençals a nom d'Antoni Gaudí. "Ara bé, per a qualsevol actuació concreta que s'escapa de la pròpia construcció del temple o té una característica especial es demana el corresponent permís", va recordar.

En aquest sentit, el Patronat de la Sagrada Família va demanar ahir a l'Ajuntament de Barcelona la celebració d'una reunió per exposar en quin moment es troba la construcció de la basílica i com s'està planificant l'última etapa de l'obri fins a la seva finalització. "Sempre hem estat oberts al diàleg i treballarem per trobar les millors solucions possibles i un acord beneficiós per a la ciutat", va manifestat el president delegat.

Sobre el desenvolupament de la construcció, Camps va explicar que després del final de les obres, previst per a 2026, quedarà pendent una part del desenvolupament escultòric i l'urbanisme de l'entorn que bàsicament es concentra a la façana de la Glòria.

En relació amb la possible amenaça del gihadista, va expressar que el departament de seguretat "treballa amb els cossos i forces de seguretat autonòmics i de l'Estat i segueix els protocols adequats".

Segons va explicar la setmana passada un portaveu del consistori, l'alcaldessa, Ada Colau, té la intenció d'obrir converses amb la Junta del Patronat de la Sagrada Família per analitzar la situació creada amb les polèmiques dels últims dies i veure quina solució pot donar-se a la "regularització de les obres". El govern local vol "analitzar la situació que s'ha creat ara que les obres van a més ritme per, de comú acord, veure quina és la situació per regularitzar les obres de la Sagrada Família", va manifestar el portaveu, que va reconèixer que estan "en una situació anòmala". Amb tot, va asseverar que no significa que el consistori obligui taxativament el temple a pagar llicència d'obres, "perquè aquest és un tema històric", ni que es posi en qüestió la continuïtat de les obres que ara avancen a bon ritme.