Unes 5.000 persones segons la Guàrdia Urbana de Barcelona es van concentrar ahir per la unitat d'Espanya sota el lema "Espanya al cor". La manifestació organitzada per Espanya i Catalans i una vintena més d'entitats va sortir del Passeig de Gràcia amb nombroses banderes espanyoles, una de grans dimensions.

A plaça Catalunya hi van assistir el líder del PPC, Xavier García Albiol, regidors i diputats populars, el president de VOX, Santiago Abascal, o la líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, a títol personal. En la lectura del manifest, van exigir al Govern i al Parlament que "abandonin les seves polítiques de confrontació" i "posin fi a desgavellat i il·legal procés secessionista". Convençuts que Catalunya "seguirà formant part d'Espanya", en els parlaments es va denunciar el "genocidi" contra els no independentistes i el "cop d'estat de Puigdemont amb l'ajuda de la pseudoesquerra xenòfoba amb inclinacions totalitàries, ERC i CUP", afirmacions que van generar càntics de "a la presó" entre els assistents a un acte que va concloure amb l'himne espanyol.

En paral·lel, i a banda de la manifestació d'ultradreta a Montjuïc i vigilada pels Mossos, ahir també va tenir lloc una altra marxa, en aquest cas l'antifeixista que va aplegar unes 400 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, fins arribar al monument a Colom, on van denunciar que el 12-O commemora un "genocidi".