La Generalitat crea un nou sorteig de loteria: la Grossa de Sant Jordi

Els bitllets es posaran a la venda el 2 de gener, dos dies després de la celebració la Grossa de Cap d'Any

13.10.2016 | 12:30
La Generalitat crea un nou sorteig de loteria: la Grossa de Sant Jordi

La Generalitat ha decidit potenciar la loteria de La Grossa, que fins ara s'ha celebrat el dia de Cap d'Any, amb la creació d'un nou sorteig per Sant Jordi, que tindrà lloc per primera vegada el 27 d'abril del 2017, coincidint amb el 30 aniversari de Loteria de Catalunya.

Aquest nou producte de La Grossa sortirà amb una tirada de 12 milions d'euros i en total es posaran a la venda 80.000 números, del 00000 al 79999, a un preu de 5 euros el bitllet, com en la loteria de Cap d'Any.

Aquests bitllets es posaran a la venda el pròxim 2 de gener, dos dies després de la celebració del sorteig de La Grossa de Cap d'Any, que aquest any arriba a la seva quarta edició.

"La Grossa s'ha convertit en la loteria de Catalunya, s'ha consolidat i és el moment de fer-la créixer. Per això farem un nou sorteig en una data tan emblemàtica per als catalans com és Sant Jordi", ha explicat avui en roda de premsa la directora general de Tributs i Joc de la Generalitat, Marta Espasa.

El sorteig de La Grossa de Sant Jordi repetirà la dinàmica i l'estructura de premis de la loteria de Cap d'Any, de manera que repartirà cinc grans premis d'entre 500 i 20.000 euros per euro jugat, a més d'altres premis menors.

Per ara, el que ja es pot comprar a través del web de Loteria de Catalunya són els números de La Grossa de Cap d'Any 2016, que aquest any posarà a la venda 34 milions d'euros, 32 dels quals es distribuiran en paper i els altres 2 milions a través dels terminals de punt de venda i Internet.

Espasa ha destacat que, com ja va succeir l'any anterior, aquest any només es jugaran 80.000 números, de manera que "hi haurà més probabilitats que toqui la Grossa que la Grossa de Nadal".

"Dels 6,8 milions de bitllets que es posaran a la venda, gairebé un milió tindran premi", ha remarcat.

Des del passat 6 de juliol, La Grossa de Cap d'Any ja es pot adquirir en qualsevol dels més de 2.000 punts de venda que comercialitzen els productes de Loteria de Catalunya, com són quioscos, llibreries, bars o estancs.

Durant aquest mes d'octubre, a més, encara es poden fer participacions nadalenques de La Grossa per a empreses, entitats i associacions.

Els talonaris es poden sol·licitar en qualsevol punt de venda, escollint el número que més agradi i amb la possibilitat d'incloure una imatge o logotip, i Loteria de Catalunya s'encarrega de dissenyar i imprimir les participacions de manera gratuïta.

L'any passat es van comercialitzar 23 milions d'euros de La Grossa de Cap d'Any, cosa que va generar un benefici de 5,6 milions d'euros que es van destinar íntegrament a programes socials del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha ressaltat Marta Espasa.

Des del primer sorteig de La Grossa, celebrat el 31 de desembre del 2013, aquesta loteria ha destinat un total de 20 milions d'euros de beneficis a projectes socials, com per exemple la millora de centres residencials i diürns per a gent gran o l'ampliació del servei d'atenció domiciliària a persones amb dependència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema