El director de l'Aliança Lliure Europea l'ALE, Günther Dauwen, va assegurar que veuria amb bons ulls que l'antiga convergència, el PDECat, abandonés els liberals europeus per sumar-se al grup d'ERC al Parlament Europeu. "La família de regionalistes i nacionalistes seria més homogènia i consistent i això podria ajudar a reforçar el nostre missatge", va defensar Dauwen. "Si es rebés una petició oficial de l'antiga Convergència", Dauwen està convençut que Esquerra no s'hi oposaria. "Si la sensació general és que això ajudaria a promoure i a fer progressar el procés català, estic segur que es podria esperar una decisió positiva", va assegurar Dauwen.

Després d'aquestes declaracions, l'eurodiputat d'ERC i president del grup de l'Aliança Lliure Europea (ALE) al Parlament Europeu, Josep Maria Terricabras, va considerar que veu "certa lògica política" a compartir grup amb l'eurodiputat del PDC Ramon Tremosa, que va admetre públicament que no està "a gust" dins del grup liberal (ALDE), on també hi ha UPyD i Ciutadans.

"Estaríem encantats de rebre un altre representant del Parlament Europeu que està a favor no només de l'autodeterminació i la sobirania, sinó de la independència de Catalunya", va assegurar Terricabras, després que el director d'ALE, Günther Dawen, admetés que una petició de PDC per entrar al grup podria rebre una resposta "positiva" perquè podria ajudar a "fer progressar el procés català".

L'ALE és la formació europea que ERC comparteix amb 44 partits més, treballa conjuntament amb els Verds al Parlament Europeu i té ara 12 eurodiputats.