Miquel Iceta va ser reelegit ahir primer secretari del PSC a les eleccions primàries del partit, amb el 54,14% dels vots dels militants, imposant-se així a l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, que va sumar el 46,86%.

Un total de 17.935 militants del PSC i de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) estaven cridats a votar en els 135 punts de votació habilitats a tot Catalunya, i 698 persones havien sol·licitat votar telemàticament. El president del Consell Nacional del PSC, Celestino Corbacho, màxima autoritat electoral en les primàries, va oficialitzar els resultats a la seu del partit, on es van agrupar dirigents i militants de les dues candidatures.

A les primàries socialistes hi van participar 9.115 militants, el que significa un 50,82% de participació, amb només 73 vots en blanc i onze nuls. Tal com es preveia, l'elecció del primer secretari va estar molt renyida, però Iceta va obtenir 4.889 amb una diferència de 747 vots respecte de Parlon, que en va sumar 4.142.

En la seva intervenció a la seu del partit i entre aplaudiments als dos candidats per part d'un centenar de militants i dirigents socialistes, Iceta va voler aprofitar les primàries celebrades durant tota la jornada d´ahir per referir-se també a la situació que viu el PSOE i la possible abstenció a una investidura de Mariano Rajoy (PP). «Un missatge clar als companys del PSOE: escoltar la militància és bo. Ser coherents amb la posició política és bo. Hem de trobar entre tots la manera de no decebre milions de socialistes que ens miren», va assenyalar Iceta.

Ni «parlonistes» ni «icetistes»

Uns militants i votants socialistes que «probablement van quedar decebuts per la imatge del comitè federal, però no han de quedar decebuts per les decisions que prengui tot el PSOE per proporcionar al més aviat possible un govern socialista i no ser crossa d'un govern conservador», va afegir.

Segons la seva opinió, «defensar aquestes idees respon a la voluntat amplíssimament majoritària de la militància i els electors».

Així, va recalcar Iceta, amb les primàries del PSC es demostra que aquest partit «està viu, en peu, fort i unit i capaç de vèncer les batalles que tenim i les que vindran». «Ni un minut abans ni un minut després hi haurà al nostre partit cap ferida. No hi haurà parlonistes ni icetistes, hi haurà socialistes, que és el que som», va asseverar durant el seu discurs.

En aquest sentit, Iceta va voler fer un «reconeixement i abraçada a Parlon, el seu equip, la seva gent i els seus votants, i a l'esperança que ha aixecat al PSC per fer un PSC millor. Hem demostrat que som un gran partit i l'hi devem especialment a ella», va sentenciar.

Sánchez felicita el PSC

Entre les reaccions destacades a la victòria d´Iceta com a líder del PSC va destacar el missatge de l'exsecretari general del PSOE i diputat al Congrés Pedro Sánchez, el qual va felicitar el reelegit primer secretari del PSC i la seva defensa del vot per part dels militants.

En concret, ho va fer a través del seu compte personal de Twitter: «Enhorabona a Miquel Iceta i a Núria Parlon per aquest exemplar exercici democràtic. Avui i sempre defensarem el vot dels militants», va assegurara les xarxes socials el que va ser fins fa poc secretari general del PSOE.