Un home de 89 anys va morir i dues persones més van resultar afectades per un brot de legionel·losi detectat a Mollet del Vallès. Segons va informar ahir la sotsdirectora de Coordinació de Salut Pública de Girona i Barcelona, Cristina Pérez, la persona morta, amb una patologia prèvia, va ingressar a l'hospital el passat 2 d'octubre i va morir el passat dia 10. Els altres dos infectats per aquest brot han evolucionat favorablement i van ser donats d'alta hospitalària ahir mateix.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) està investigant l'origen del brot, que no està localitzat i que podria procedir de qualsevol punt de la localitat, en un radi d'1 quilòmetre al voltant d'on s'han detectat els tres casos.

Es tracta de la segona víctima mortal per legionel·losi a Catalunya en aquest mes d'octubre després que el passat dia 6 morís una altra persona a Salou en un altre brot que va afectar també sis persones més. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, va explicar que el brot de Salou ja es dóna per tancat i «controlat», però en el de Mollet no es descarta que puguin aparèixer més encomanats perquè el període d'incubació de la malaltia és d'entre 12 i 14 dies i l'últim cas diagnosticat va ser ahir mateix.

Les investigacions

L'Agència de Salut Pública està centrant les seves investigacions a Mollet en un radi d'un quilòmetre al voltant de les zones que freqüentaven els afectats, on hi ha una desena d'instal·lacions empresarials, entre elles unes torres de refrigeració. També l'Ajuntament de Mollet del Vallès està investigant totes les instal·lacions de baix risc, entre elles les fonts públiques, les màquines de neteja viària i les preses de reg.