Entitats sobiranistes, milers de ciutadans i representants de JxSí, SíQueEsPot i la CUP s'han concentrat aquest dijous davant del Parlament per donar suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després que la Fiscalia hagi presentat una querella contra ella per l'aprovació de les conclusions del procés constituent.

Entre d'altres personalitats, hi han assistit els líders de les entitats que han convocat la concentració, Jordi Sánchez (ANC), Jordi Cuixart (Òmnium) i Neus Lloveras (AMI); l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; els expresidents del Parlament Joan Rigol i Núria de Gispert; i els consellers Neus Munté, Meritxell Borràs, Raül Romeva i Josep Rull.

També hi han participat diputats de JxSí com Jordi Turull i Marta Rovira; de la CUP com Anna Gabriel i Eulàlia Reguant, i de SíQueEsPot com Lluís Rabell i Jessica Albiach.

A més, hi ha acudit el polèmic regidor de la CUP a Badalona (Barcelona) Josep Téllez, que va trencar l'escrit judicial que prohibia declarar festiu el Dia de la Hispanitat, a més del diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián i el senador també d'ERC Santi Vidal.

Tots ells han rebut Forcadell a les portes del Parlament amb proclames de suport, han clamat contra la justícia espanyola i han cantat l'himne dels Segadors.