El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va designar ahir, seguint el torn de repartiment, la magistrada Maria Eugenia Alegret com a ponent de la querella de la Fiscalia contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en espera de decidir dilluns que ve si l'admeten a tràmit.

La Fiscalia Superior de Catalunya va presentar dimecres davant el TSJC una querella contra Forcadell per desobediència i prevaricació, en permetre que el Parlament votés el full de ruta independentista, que «dinamita» el model d'Estat, per impulsar per «fets consumats» el seu projecte polític «amb total menyspreu» a la Constitució, segons relata el fiscal superior de Catalunya en la querella, de 30 pàgines, que va presentar aquest dimecres al TSJC.

Ara, segons va informar ahir l'alt tribunal català, la sala civil i penal del TSJC, seguint les normes establertes de repartiment, va decidir designar ponent la magistrada Maria Eugenia Alegret, que va ser presidenta d'aquest organisme judicial i que és membre de la conservadora Associació Professional de la Magistratura (APM).

Per part seva, l'expresident català i líder del PDECat, Artur Mas, va posar la querella de la Fiscalia contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, com un exemple del que considera una falta de diàleg del Govern d'Espanya. Mas va criticar en una ponència al Cercle d'Economia de Lloret de Mar que la resposta al sobiranisme català passi per negatives, «tribunals i inhabilitacions» i va insistir que «així és impossible resoldre res».