La militància va avalar ahir el nou nom del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) amb el 85,69% dels vots, davant del 12,29% que es va posicionar en contra, en la consulta que va celebrar el partit dins del procés de refundació de l'antiga Convergència. La formació que lidera l'expresident català Artur Mas va celebrar entre divendres i ahir una consulta entre la militància per validar el nom del partit, que està registrat com Partit Demòcrata Europeu Català, després dels problemes amb el ministeri de l'Interior per la nomenclatura inicial -Partit Demòcrata Català- sorgida del congrés fundacional del mes de juliol passat.

Amb una participació del 32,8% dels 11.028 associats censats -van votar 3.515 persones-, el nou nom va obtenir el suport del 85,69% dels militants davant del 12,29% que ho va fer en contra, mentre que un 2,02% va votar en blanc, va explicar en roda de premsa la coordinadora general de la formació, Marta Pascal.

Dels vots emesos en el procés participatiu, el 65,64% dels associats van exercir el seu vot de forma electrònica, mentre que el 34,36 va ser un vot presencial, fet que segons l'opinió de Pascal reflecteix que s'està construint un partit "modern". La número dos de PDECat va restar importància al fet que només hagués participat en la votació un 32,8% dels associats, i tampoc va fer una "lectura negativa" dele fet que gairebé el 15% dels militants no hagin avalat el nou nom, cosa que va atribuir a una formació "rica", amb "opinions diverses" i amb "democràcia interna" com aquesta.

Per contra, Pascal va celebrarque el nou nom hagués aconseguit un suport majoritari i que, per fi, el partit pugui tancar aquest capítol del seu procés de refundació, malgrat les "traves" que ha posat el ministeri de l'Interior amb la "voluntat de debilitar allò que som". "Vam dir que actuaríem amb astúcia i agilitat i ho hem fet", va destacar la dirigent del PDECat, qui va posar en valor que el terme Europeu en el nom no és casual: "El nom indica la voluntat de formar part del projecte europeu amb una Catalunya independent com un Estat normal i corrent", va afegir Pascal.

Amb el tema del nom tancat, el PDECat afronta ara el repte de desenvolupar les estructures previstes en l'estatut del partit, tasca que ha de concloure a final de desembre.