El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha constatat la bona salut del sector turístic català, en un cap de setmana en què coincideixen a Barcelona tres grans fires relacionades amb el sector -Hostelco, Fòrum Gastronòmic i Caravaning-, fet que permet una "mirada optimista cap al futur". Puigdemont va inaugurar ahir la 18 edició del saló Hostelco a la Fira de l'Hospitalet, dedicat a l'hostaleria i la restauració, al costat del president de l'esdeveniment, Jordi Roure, un certamen que reuneix expositors nacionals i estrangers, sobretot, de Gran Bretanya, Alemanya, França, Itàlia, Portugal, Turquia, Bèlgica o Luxemburg.

En declaracions als mitjans durant la seva visita, el president català va ressaltar que la coincidència de les tres fires el mateix dia són la "manifestació d'un sector imprescindible" per a l'economia catalana, el turisme, que és "decisiu" en la generació d'activitat econòmica i en la creació de llocs de treball.

"Els indicadors són positius, s'estan batent rècords en turisme", va dir Puigdemont, qui va apuntar que això genera una augment de la indústria de l'hostaleria, com reflecteix Hostelco, "amb més inversió, més activitat i més feina". "Hostelco és un baròmetre molt precís de la salut del sector i ens permet tenir una mirada optimista per al futur", ha assenyalat Puigdemont.

Al costat d'Hostelco, el president de la Generalitat ha posat en valor la fira del Fòrum Gastronòmic, un "aparador que serveix per mesurar la revolució gastronòmica catalana a nivell internacional". Tot això, ha dit Puigdemont, "ens dóna arguments per donar suport al turisme. El turisme és fonamental, no hem de deixar-lo de banda sinó que hem de potenciar-lo".