El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, no considera que hi hagi motius per destituir el comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, per la polèmica amb l'estàtua eqüestre de Franco, que va acabar essent retirada després que tres persones la tombessin i la fessin malbé. "Jo crec que al contrari, no veiem raons per a una cosa així. Tenim un comissionat que és molt reconegut en l'àmbit de les polítiques memorials. Més enllà del que s'ha produït aquesta setmana, l'exposició està funcionant, hi ha una assistència molt important de públic", va dir en preguntar-li per les peticions de destitució de l'oposició. Més de 2.000 persones han visitat la mostra el cap de setmana, 1.133 dissabte i 1.031 diumenge.

En declaracions als periodistes després de participar en la presentació de la Guia de contractació pública social, Pisarello va dir que des del govern municipal estan "molt satisfets" amb el funcionament de l'exposició, que està tenint un "èxit inesperat", i va opinar que aquest debat és "necessari" no només al Born, sinó també "a les escoles i als districtes".

"És una ferida oberta i fer aquest debat és bàsic per construir una democràcia més sana", va remarcar, fent referència especialment a les noves generacions. L'afluència de públic demostra, va dir, que és un debat "important, i que aquest tipus d'exposicions són més necessàries que mai". De fet, va afegir que tot el que ha passat corrobora que la mostra, que és "austera", hauria de ser "més gran".