El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat avui que aquesta setmana de debat d'investidura és la de la "passió i mort" de Pedro Sánchez i de "la resurrecció" de Mariano Rajoy, que previsiblement serà president a partir de dissabte que ve.

Així s'ha pronunciat el diputat d'Esquerra abans d'assistir a la Junta de Portaveus que ordenarà els temps d'intervenció dels portaveus durant el debat d'investidura, que comença avui.

Per a Tardà, que ha parlat als periodistes, la "resurrecció" de Rajoy és atribuïble als "barons" del PSOE, que "han traït els seus electors i han venut aquells que havien confiat en ells".

ERC votarà "no" en primera i segona votació a la candidatura de Rajoy per a la Presidència del Govern, com era d'esperar.

Entre d'altres raons, perquè amb la reelecció de Rajoy "guanyen els que sempre han guanyat", és a dir, "les empreses de l'Ibex35 i l'oligarquia", ha apuntat.

Segons les seves paraules, els dos sectors estaven "alarmats davant la possibilitat que hi hagués un govern d'esquerres" que hauria destapat la "corrupció de senyors com Florentino Pérez i d'altres espècimens d'aquest tipus".

Així, per a Tardà, "aquesta és una setmana desgraciada i de dol per a les classes populars, perquè els sectors "més acabalats" seguiran "depredant l'estat del benestar", al seu entendre.

En conclusió, ha tancat: "Vergonya per al PSOE i solidaritat amb els votants socialistes perquè els han venut els barons"