El Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) ha emès un informe en el qual recomana als conductors que, abans d'adquirir un sistema de retenció infantil, l'instal·lin al cotxe per comprovar que és compatible amb el model de vehicle i que els cinturons no impedeixen que s'asseguri de forma estable.

L'informe ha estat elaborat conjuntament amb altres clubs automobilístics europeus, després de comparar catorze models de cadira de retenció infantil, dels quals set han aconseguit una puntuació de bona, dos de satisfactòria, dos d'acceptable i tres de dolenta.

En el seu apartat de recomanacions, el RACC planteja als pares que, abans de la compra, s'informin sobre els productes disponibles en el mercat i que han de ser conscients que hi ha determinats models de cadira de retenció infantil, com per exemple aquells que tenen una pota de suport, que no caben a determinats seients.

Per aquest motiu, l'organització proposa anar a adquirir el sistema de retenció infantil amb el cotxe on s'instal·larà, per provar les diferents opcions que existeixen, abans de prendre una decisió final de compra.