Els Mossos d'Esquadra han detingut a Igualada (Anoia) un home d'uns 45 anys, que compleix condemna per un delicte sexual comès el 2002, acusat de segrestar, violar i intentar matar una dona a Castellbisbal (Vallès Occidental) durant un permís penitenciari.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, els fets van ocórrer el matí de dissabte passat, dia 29, quan el presumpte agressor, conegut com el "violador de Martorell", actualment, pres a la presó de Ponent de Lleida, a qui el jutge de vigilància penitenciària va concedir un permís de tres dies, va abordar la dona a Igualada quan aquesta es dirigia al seu vehicle després de sortir d'un domicili.

El sospitós se la va emportar fins a una zona boscosa de Castellbisbal, municipi situat a uns 45 quilòmetres d'Igualada, i un cop allà suposadament la va violar, la va agredir amb una arma blanca i la va robar.

La víctima, que va poder demanar ajuda a través del seu telèfon mòbil, està ingressada en un hospital de Martorell (Baix Llobregat) i presenta lesions rellevants, segons les fonts.

El presumpte agressor va ser detingut a Igualada cap a les 14:00 hores de diumenge, dia 30.

Segons les fonts consultades per Efe, els Mossos d'Esquadra es van posar darrere la pista del detingut perquè el seu nebot va intentar treure diners amb una targeta de crèdit de la víctima.

El detingut compleix actualment condemna a la presó de Ponent de Lleida, en règim de segon grau, per un delicte de violència sexual comès el 2002.

El jutge de vigilància penitenciària li va concedir un permís de tres dies, que precisament finalitzava avui a les 16.00 hores.

Es tracta del tercer permís d'aquestes característiques que se li concedia per sortir de presó, ja que el primer el va obtenir durant tres dies del mes de juliol passat i el segon al setembre passat, també de tres dies, sense que consti que es produís cap incidència.

A més, en el seu dia a dia se li havia concedit el permís 100.2, molt habitual en el règim penitenciari, que li permetia sortir a treballar en un taller exterior, en aquest cas el Centre de Producció de Raimat, molt a prop de la presó, gestionat pel Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE).

L'intern seguia voluntàriament el programa de tractament específic per a condemnats per violència sexual, segons les fonts.

La taxa de reincidència en violacions i agressions sexuals en els condemnats per delictes sexuals, un cop abandonen la presó, se situa a Catalunya en el 6%.