La plataforma Tanquem el CIE va poder parlar ahir amb dos dels immigrants irregulars internats al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona que, amb una quarantena d'interns més, van protagonitzar una protesta al pati i que, segons la policia, haurien intentat fugir. Segons l'advocat de la plataforma, Andrés García Berrio, hi ha indicis que alguns policies haurien agredit els interns per reduir-los i fer-los tornar a les seves cel·les i va demanar que es revisin les imatges de les càmeres de seguretat i que s'obri una investigació.

Poc després d'aquesta visita, la cònsol d'Algèria a Barcelona i la comissió judicial que supervisa el funcionament del CIE?van visitar el recinte.?Segons fonts policials, els responsables del CIE van comunicar els fets dimecres a la nit tant a la cònsol d'Algèria -país del qual procedeixen la majoria d'amotinats- com al jutge i al fiscal que integren la comissió de seguiment del centre, com fan sempre que ocorre alguna incidència. Tant la cònsol com la comitiva judicial van ser rebuts pel director i van poder parlar amb alguns dels interns.

D'altra banda, la portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté, va tornar a demanar ahir el tancament immediat del centre reiterant que l'executiu català «es manté en el compliment del que va aprovar el Parlament de Catalunya i que el Govern fa seu», que implicaria l'extinció del centre.

«Sempre hem reiterat que són persones amb faltes administratives però això no pot comportar la privació de llibertat», va dir afegint que el Govern «està en contacte amb l'Ajuntament de Barcelona» perquè comparteixen el posicionament contrari a la continuïtat del centre, i per això «es reitera la petició de tancament del CIE». També el quart tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de Barcelona, Jaume Asens, va afirmar que «l'única solució» passa per «tancar-lo».

En canvi, el Sindicat Unificat de la Policia (SUP) va denunciar davant la Inspecció de Personal i Serveis de Seguretat la «inseguretat» que pateixen els policies destinats al CIE, ja que la seva situació és «desesperada» i «perillosa».