El grup municipal de la CUP a Girona ha penjat una estelada al balcó de l'ajuntament de la capital. Els encarregats de fer-ho han estat els regidors Lluc Salellas i Laia Pèlach, que han accedit al balcó des de la sala de govern local. La portaveu del grup, Laia Pèlach, ha justificat l'acció i ha dit que és una mostra de suport a Venturós i a tots aquells que estiguin perseguits per "lluitar pel dret a decidir, per defensar la democràcia i fer efectius els mandats democràtics". Per la seva banda, l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas (CiU) ha mostrat el seu suport a Venturós a través de Twitter. "Cal aturar la judicialització de la política catalana i dels independentistes", ha demanat.

Els dos regidors de la CUP han accedit al balcó de l'ajuntament a través de la sala de govern, un espai situat a tocar del despatx d'alcaldia. Des de la CUP han remarcat que és un acció de suport a l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, detinguda aquest matí pels mossos. Després de declarar al jutjat, ha sortit en llibertat.

Des del compte de Twitter de la CUP a Girona també han informat de la retirada de la bandera espanyola de la façana de l'ajuntament.

La portaveu de la CUP a Girona, Laia Pèlach, ha lamentat la detenció de l'alcaldessa de Berga i ha dit que és un "atac molt greu a la democràcia". A més, ha criticat que hagin estat agents dels mossos els encarregats de dur Venturós fins al jutjat. Segons ha valorat, l'alcaldessa sempre ha actuat per complir "el mandat democràtic" dels seus veïns i, per tant, la seva detenció és per a la CUP una invasió en el municipalisme. Per això, ha animat els gironins a assistir a la concentració que aquest vespre s'ha convocat a les set a la plaça del Vi.

Mostres de suport arreu

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (CiU) ha fet un tuit de suport a la seva homòloga a Berga. En el missatge mostra tot el seu suport a Venturós i demana "aturar la judialització de la política catalana i dels independentistes". Madrenas, que és obertament independentista, govern en coalició amb el PSC a Girona.

Altres municipis també han emprès accions de suport a Venturós. Per exemple, la Crida per Sabadell (que està al govern) ha retirat aquest matí la bandera espanyola de l'edifici de l'ajuntament. Per a aquest vespre, la CUP ha convocat diverses concentracions de suport a l'alcaldessa de Berga. Entre elles també es farà una concentració a la plaça del Vi de Girona.