El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) Vicente Boluda va exigir ahir al nou govern espanyol que es comprometi amb fets amb el Corredor Mediterrani i posi una data a l'entrada en funcionament de l'alta velocitat entre Barcelona i Alacant.

Boluda va indicar que això seria una mostra que el compromís de l'Estat amb la infraestructura va més enllà de les paraules. i va remarcar que tot i que la implantació del tercer carril avança aquesta ha de ser una solució provisional i que el Corredor Mediterrani no haurà finalitzat fins que no s'implanti la doble plataforma. Així, va reclamar que l'Estat contribueixi a abandonar la concepció radial de l'alta velocitat per assumir una concepció «circular» i va remarcar que cal circumscriure el Corredor Mediterrani.

L'empresari va afegir que l'ample internacional de via hauria d'arribar el 2018 des d'Almeria fins a França i que s'hauria de fixar data d'inici per a les obres de la doble plataforma així com un calendari que es compleixi.

Boluda va fer aquestes declaracions durant la seva intervenció en un acte per presentar el web «elcorredormediterraneo.com», un nou canal de comunicació impulsat per l'AVE que permet que l'usuari navegui de manera interactiva pel traçat del Corredor Mediterrani, gràcies a una gravació realitzada des d'un helicòpter.

El projecte neix per involucrar la societat civil en la demanda de la connexió mediterrània per alta velocitat mostrant la situació de paralització de les obres ferroviàries. Segons van explicar els responsables de la web, es tracta d'una eina viva que s'anirà actualitzant amb un estil divulgatiu i proper. Entre altres punts del traçat, el web posa el focus en el túnel sota l'AP-7 entre Castellbisbal i Martorell, així com al «coll d'ampolla» entre Tarragona i Vandellós.

La reclamació d'un túnel passant a València per donar sortida al cul de sac que suposa l'estació així com la manca d'ample internacional entre València i Alacant, són altres de les intervencions que reclama l'AVE per anar avançant en les obres del Corredor.

El web ha comptat amb la participació del secretari general adjunt de Ferrmed Francisco García Calvo i del consultor lleidatà Xavier Lluch, amb les empreses Aftershare-tv, CoyotAir i Cuatrochenta. El projecte s'ha realitzat amb tres jornades de gravació en helicòpter des d'Algecires fins a la frontera amb França, amb l'objectiu que cada usuari pugui navegar des del seu ordinador, mòbil o tauleta.