El diputat socialista i expresident del Congrés Patxi López; la presidenta balear, Francina Armengol, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, van defensar a Barcelona mantenir els ponts entre el PSOE i els socialistes catalans i van rebutjar la hipòtesi d'una ruptura. Abans que Iceta viatgi demà a Madrid per reunir-se amb el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, amb qui haurà d'analitzar les relacions entre els dos partits, López i Armengol es van desmarcar de les veus que suggereixen trencar amb el PSC després que desacatés la decisió d'abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy i es mantingués en el "no".

En una taula rodona per tractar la reforma federal a Espanya, en el marc de la II Convenció Federalista organitzada per la Fundació Rafael Campalans, vinculada al PSC, López va assegurar que "no entenc el PSOE sense el PSC. Hauríem de treballar tots en aquesta direcció. No em sembla lògic que defensem un model de país que després no volem aplicar dins de la nostra vida orgànica". Quan un dels assistents li va preguntar si no s'hauria de "federalitzar" el PSOE, López va respondre: "Ho som en la nomenclatura, però potser hem d'avançar una mica més en això".

Encara més contundent va ser Armengol, que va alertar el PSOE que seria "un error profund" trencar amb el PSC.

Iceta va demanar als socialistes que no siguin "presoners d'una dinàmica negativa i de confrontació" en la que s'han vist sumits en els últims mesos, de manera que tenen dues opcions: seguir aprofundint en la seva "divisió" o començar a restaurar la "cohesió i la unitat".