La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va informar que la Generalitat subvencionarà a partir d'avui mateix 700 places més en residències privades d'ancians, que d'aquesta manera es convertiran en places col·laboradores. Això significa que el Govern pagarà més de 1.000 euros mensuals per les places que ocupen actualment uns 700 ancians catalans en diversos centres privats.

En una entrevista a Televisió de Catalunya, Bassa va explicar que aquest increment del nombre de places col·laboradores ha estat possible gràcies al fet que s'ha "rascat" del pressupost actual, però va incidir que segueix existint un "dèficit" de places en residències per a gent gran. "Això ens permetrà que molta gent pugui tenir aquest finançament públic que necessita per estar en una residència i la intenció és anar millorant", va declarar Bassa.

D'una altra banda, Dolors Bassa va dir que la Generalitat està compromesa en la creació de la residència per a gent gran del sud de Sabadell. Bassa es va reunir amb l'alcalde, Juli Fernàndez (ERC), membres del govern i d'entitats de la ciutat per abordar la futura residència, després que dijous passat assegurés que el Govern no assumiria el cost de construir cap nova residència per a persones grans en una declaració al Parlament.