L'exdiputat de CiU Oriol Pujol va negar ahir davant del jutge que amenacés la regidora de C's Carina Mejías amb l'SMS en què li va recriminar que volgués indagar en els negocis de la seva família i va al·legar que es va limitar a donar-li la seva «opinió» i a enviar-li un «salutació» amb l'expressió «cuida't». L'acusació particular exercida per la regidora de C's demana una pena de multa de 2.700 euros i 5.000 més d'indemnització que pensa destinar a fins socials.

Encara que la Fiscalia no va comparèixer en el judici -com és habitual en els delictes lleus entre particulars-, va ser el mateix ministeri públic el que va portar al jutjat les presumptes amenaces arran de la denúncia de la regidora.

El missatge el va enviar Pujol l'endemà d'un ple en què la regidora havia proposat crear una comissió d'investigació sobre els negocis de la seva família. Deia «Sabia que ets una persona recargolada. Això et donarà malviure. Cuida't». En la seva declaració, Pujol va dir que coneixia personalment Mejías perquè tots dos havien coincidit fins a 2014 com portaveus dels seus respectius grups parlamentaris -en el cas de la regidora, tant com a diputada del PP com de C's- i va emmarcar en aquesta relació «l'sms» que li va enviar donant-li l'«opinió».

Segons Pujol, quan va advertir Mejías que li donaria «malviure» es referia al seu caràcter «recargolat» mentre que l'expressió «cuida't» era una mera «salutació habitual». «Vaig donar la meva opinió a una persona que conec almenys des de 2006», va insistir. La defensa va demanar la seva absolució i que es condemni Mejías a pagar les costes d'un judici per la seva «temeritat i mala fe, motivada per raons espúries».

De la seva banda, Mejías va assegurar que va sentir amenaçada la seva «llibertat», ja que ho va entendre com un avís que la seva vida social i política «podria veure's perjudicada» si indagava en la seva família. «Exercir activitat política a Catalunya és complicat quan defenses determinades posicions». Segons la regidora, l'SMS tenia «una intenció de coartar i limitar l'acció política» i impedir que seguís investigant.