efe/ddg Barcelona

nEls Mossos d'Esquadra han detingut un presumpte estafador que portava un elevat tren de vida gràcies a una fraudulenta pensió per invalidesa i als préstecs bancaris que va aconseguir utilitzant quatre identitats falses, en una estafa que podria ascendir al milió d'euros.

Segons va informar la policia catalana, l'home, de 38 anys i nacionalitat lituana, va ser detingut dimarts passat i va ingressar a la presó preventiva per ordre del jutge d'instrucció.

La investigació que va permetre detenir el presumpte estafador es va iniciar fa prop d'un any, arran del troballa de diversos documents d'identificació -tots ells amb la mateixa fotografia- en un pis del districte barceloní de Nou Barris en què s'havia dut a terme un desnonament. El detingut utilitzava identitats falses, algunes d'elles inventades i altres suplantades de ciutadans lituans que mai no havien trepitjat Espanya, per aconseguir prestacions i préstecs bancaris que després no pagava.

Gràcies a aquestes identitats falses, el presumpte estafador va aconseguir regularitzar la seva situació a Espanya i afiliar-se a la Seguretat Social, amb la qual va tramitar una pensió per incapacitat permanent absoluta, simulant una malaltia que no tenia, de la qual ha cobrat 115.000 euros.

En el registre del seu domicili, ordenat pel jutge, els agents van trobar objectes de luxe de gran valor econòmic i diners en efectiu i li van intervenir dos cotxes d'alta gamma.