Acn/efe/ddg Barcelona

nEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va avançar ahir que confia a aprovar els Pressupostos, que considera indispensables i imprescindibles per culminar el procés sobiranista, en una entrevista de Catalunya Ràdio. «Si no hi ha pressupostos, no hi haurà referèndum», va alertar Puigdemont, que va observar que el Govern té davant un adversari poderós, el Govern central del PP, que no escatima recursos, segons ell, per «atacar per terra, mar i aire» els independentistes.

En aquest sentit, Puigdemont va assegurar que es mantindrà fidel al compromís que va assumir en acceptar la presidència de la Generalitat: «Sóc fidel a les meves idees, que són profundes i sòlides, però amb veu pròpia», i va demanar als partidaris de la independència que no decebin la gent. «Avui dia la majoria de la societat no entén el futur de Catalunya sense estat propi», va assegurar, i va insistir que l'única manera de culminar el procés sobiranista és «encadenar totes les anelles fins al final».

Manifestació a Barcelona

Justament en relació amb els presuspostos, els sindicats majoritaris de Catalunya i partits d'esquerres com el PSC, CSQP o la CUP van sortir ahir a la tarda als carrers de Barcelona per reclamar uns pressupostos del Govern de la Generalitat «més socials» i que prioritzin «l'atenció a les persones» per davant de «quadrar els números».

Sota el lema Es pot fer ara, els grups convocants van voler pressionar el Govern perquè presenti uns pressupostos amb més partides i més recursos per a les «necessitats socials» que asseguren que pateixen els catalans. Partits polítics com el PSC i CSQP van enviar representacions encapçalades pels seus líders, manifestant així «plena coincidència» amb les reivindicacions sindicals, mentre la CUP -soci preferent del Govern per negociar els pressupostos- va anar-hi «content que el debat pressupostari surti del Parlament al carrer» i assegurant que les seves demandes en les converses amb el Departament d'Economia de la Generalitat coincideixen amb les reivindicacions sindicals.

La manifestació, que va convocar centenars de persones, va començar a la cèntrica plaça d'Urquinaona de la capital catalana i va seguir per Via Laietana fins arribar a omplir la plaça Sant Jaume.