El president del PDECAT i expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha admès que la majoria social a favor de la independència no és suficient i que li falta "una mica de gruix". En una entrevista a UA1 Ràdio, Mas ha recordat que en les enquestes els partidaris de la independència no superen el 50%. "S´ha avançat molt, hi ha la base i els pilars però no n´hi ha prou. Necessitem una mica més, vol dir que hem de convèncer més persones", ha afegit.

D´altra banda, preguntat per si es tornarà a presentar a la presidència de la Generalitat, Mas ha respost que no s´ho planteja i que no té una "voluntat explícita", però no ho ha descartat al 100% perquè dependrà de "com evolucioni el país i dels escenaris que s´obrin".

Segons Mas, per tenir les eines d´un estat català cal tenir molta força, musculatura i gruix i ha reconegut que, actualment, hi ha molt gruix però no el suficient. Davant d´aquesta situació, ha assenyalat que les claus del procés és creure´s l´objectiu i donar seguretat. "És un procés que té incerteses i la nostra feina és donar seguretat que les coses es faran i que no s´ha de tenir por".

Mas ha defensat que s´han de complir dues condicions perquè el referèndum del 2017 no sigui una repetició del 9-N: que la pregunta sigui única i es pugui respondre amb un sí o un no i que el resultat sigui jurídicament i políticament vinculant. El també president del PDECAT s´ha preguntat si es podrà fer un referèndum amb condicions i garanties perquè pugui ser vist internacionalment con un referèndum amb tota la legitimitat i ell mateix s´ha respost que s´ha de confiar que es trobaran els camins per poder-ho fer.

Preguntat per si es tornarà a presentar com a candidat a la presidència de la Generalitat, Mas ha assegurat que no s´ho planteja i que no hi ha una voluntat explícita per part seva. "No m´ho plantejo com una cosa personal però no es pot dir mai que no al 100%", ha afegit tot assenyalat que dependria de com evoluciona el país, si es té aviat un estat català i dels escenaris que s´obrin.