Demanen prudència davant la previsió de xàfecs i fort onatge per aquesta tarda

Protecció Civil demana extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l'aire lliure aquest avui per la forta pluja i el vent

23.11.2016 | 15:22

Protecció Civil manté activada la prealerta del pla Inuncat davant la previsió de pluges intenses i acumulació d'aigua sobretot a partir d'aquesta tarda a molts punts del territori i el fort onatge a tot el litoral. Així mateix, també continua activada la prealerta del pla Procicat per la previsió de fort vent al terç nord-oest i al litoral-prelitoral de Barcelona i Tarragona. Protecció Civil demana extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l'aire lliure aquest avui per la forta pluja i el vent i no acostar-se a les zones de costa on les onades trenquin amb força.

Pel que fa a les tempestes i a la pluja intensa ha augmentat la probabilitat a tot el prelitoral de sud a nord per aquest dimecres. No es descarten afectacions al litoral ni a les comarques de Lleida en funció de l'evolució de les tempestes, que ja han entrat per les comarques del sud de Ponent i les Terres de l'Ebre. Protecció Civil avisa que aquestes pluges poden provocar incidències sobretot per acumulacions d'aigua localment en zones urbanes i també pel creixement de rius i rieres de forma sobtada.

Pel que fa a l'acumulació d'aigua, a les comarques del Pirineu la probabilitat ha disminuït pel dia d'avui, segons l'última actualització del Servei Meteorològic però es manté la possibilitat de registres significatius que s'afegiran als dels últims dies. També es poden produir acumulacions importants a tot el prelitoral i comarques de l'interior.

Per la seva banda, el litoral es veurà afectat de forma general per l'episodi de fort onatge que s'allargarà tot el dia d'avui i aquest dijous i que ja ha provocat onades de fins a dos metres d'alçada a punts de la costa de Tarragona i Barcelona. El temporal és de component sud i est, fet que provoca onades de mar cap a terra que poden afectar el front marítim on cal extremar la precaució, segons indica protecció Civil.

Així mateix, el fort vent podrà afectarà tot el terç nord-oest i al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. El vent bufarà de component sud i est. Al Pirineu i Prepirineu, el vent bufarà sobretot a les cotes més altes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema