Des d'aquest divendres al matí, 2.500 punts de recollida ubicats principalment a supermercats i mercats d'arreu del territori disposen dels contenidors, les banyeres, del Banc dels Aliments, a punt per començar-se omplir. El Gran Recapte repeteix un any més la mateixa crida: que els ciutadans aportin aliments de qualitat que es conservin al llarg del temps com és la llet, l'oli, les conserves de peix o els aliments infantils. Finalment, l'entitat ha aconseguit mobilitzar 26.000 voluntaris que, repartits en 6 torns, faran possible una recol·lecta que suposa el 20% de tot el que reparteix l'entitat al llarg de l'any. L'objectiu: assolir la mateixa xifra, 4.500 tones, que es va aconseguir l'any passat.

Llet, oli, conserves de peix i aliments per a infants. Aquests són els productes que més demana el Banc dels Aliments en el Gran Recapte que ha començat aquest divendres i que s'allargarà fins dissabte amb l'objectiu d'assolir la mateixa xifra que l'any passat, 4.500 tones, és a dir 4 milions i mig de menjar.

El president del Banc, Eduard Arruga, ha donat el tret de sortida a la recol·lecta al Mercat de les Corts i ha explicat que aquest tipus de producte que es demana va bé per poder-ho conservar i per repartir, tot i que ha recalcat que aquest fet no implica que s'emmagatzemi durant molt de temps, ja que dilluns mateix, el repartiment es començarà a fer efectiu a través de les entitats que col·laboren. L'objectiu, diu Arruga, és omplir els magatzems que actualment estan buits, a més d'oferir una alimentació ''suficient en quantitat, segura en qualitat i saludable en composició'' a totes les persones necessitades.

Arruga ha recordat que el Gran Recapte representa el 20% del que recull el Banc dels Aliments al llarg de l'any i ho situa com un ''èxit de la ciutadania'' i també un ''estímul'' perquè es pugui participar durant la resta de l'any. En aquest sentit, Arruga defensa que el Gran Recapte no és un ''adormidor de consciències'' sinó ''un despertador'' per fer veure que hi ha persones que tenen necessitats i que, en canvi, haurien de tenir tots els drets garantits.

Per fer possible el Gran Recapte, s'han mobilitzat 26.000 voluntaris. Tot i que l'objectiu de l'entitat era arribar als 27.500, Arruga ha assegurat que aquesta quantitat és suficient per garantir els 6 torns als 2.500 punts de recollida que s'han habilitat, principalment en mercats i supermercats. Arruga ha recordat que més enllà del Gran Recapte, el Banc dels Aliments també necessita personal perquè, un cop traslladats tots els contenidors, els aliments s'han de classificar i preparar per al seu repartiment.