El jutge d'instrucció número 29 de Barcelona ha absolt l'exsecretari general de CDC Oriol Pujol d'un delicte lleu d'amenaces a la líder de C's a Barcelona, Carina Mejías. En la seva sentència, el jutge creu que no està prou acreditat que l'SMS enviat per Pujol a Mejías contingués "expressions realment amenaçadores o intimidatòries", tot i considerar que l'enviament del missatge "va ser una acció desafortunada" i que la seva recepció "va poder incomodar la denunciant". Pujol va enviar l'SMS "Sabia que eres una persona recargolada. Això et donarà mal viure. Cuida't" a Mejías l'endemà que la líder de C's a Barcelona demanés una comissió d'investigació de Barcelona Regional, el passat mes de juliol.

Pel jutge, no es pot considerar que hi hagi hagut un delicte lleu d'amenaces perquè hi falta "l'anunci del mal", que és "l'element nuclear" d'aquest tipus de delicte. "En el cas examinat no s'aprecia que el missatge enviat pel denunciat contingui aquest anunci", assegura en la sentència.

Així, considera que la primera part del missatge ("sabia que eres una persona recargolada") és una "opinió" que "no pot considerar-se una injúria ni un insult". I pel que fa a la segona ("això et donarà mal viure"), creu que la interpretació que pugui incloure l'anunci del mal "no sembla la més encertada", ja que "el pronom "això" que encapçala aquesta segona frase sembla referir-se al contingut de la frase anterior". Així, "no pot descartar-se que el denunciant simplement estigués dient-li a la denunciant que aquesta personalitat recargolada és la que li donarà "mal viure"". El jutge conclou que, en qualsevol cas, "no s'estaria anunciant un mal concret i determinat".

A més, el jutge veu "irrellevant" el "cuida't" final del missatge, ja que "es tracta d'una expressió sense cap connotació explícita negativa" i "no es pot equiparar amb altres expressions més ambigües" com ara 'vigila' o 'vés amb compte'.

Davant d'això, el titular del jutjat d'instrucció 29 de Barcelona conclou que no es pot considerar que el missatge contingués "expressions realment amenaçadores o intimidatòries", ni tampoc que "el denunciat l'hagués enviat amb la intenció de pertorbar la tranquil·litat o assossec de la denunciant".

Tot i això, sí considera que l'enviament de l'SMS va ser "una acció desafortunada", sobretot "tenint en compte que el va remetre al telèfon personal de la denunciant i just l'endemà que aquesta demanés la creació d'una comissió d'investigació que podria afectar persones vinculades al denunciat". I també creu "evident" que la recepció del missatge "va poder incomodar" Mejías.

Tot i l'absolució, el jutge declara d'ofici les costes del judici, perquè creu que no ha quedat acreditat que la líder de C's a Barcelona hagi actuat de mala fe. La sentència es pot recórrer.