El PSC ha proposat avui als magistrats Xavier Arbós i Félix Vicente Azón Vilas com a candidats per ser membres del Tribunal Constitucional, unes vacants per a les quals els partits independentistes del Parlament, Junts pel Sí (Jxsí) i la CUP, ja han decidit no plantejar cap altre nom.

La Mesa del Parlament va informar fa dues setmanes als grups que el Senat va demanar a la cambra catalana que proposi dos noms per suplir dues vacants en el TC, propostes que han de remetre's abans que expiri el termini, el 19 de desembre. Una petició que s'emmarca en el procés de designació que fa el Senat de quatre places de magistrats que ara queden vacants perquè expira el seu mandat, de manera que la Cambra Alta demana als parlaments autonòmics que enviïn dues propostes de candidatura per cobrir aquests llocs.

El PSC, segons han informat a Efe fonts socialistes, ha registrat avui al Parlament les seves dues propostes de noms, els magistrats Xavier Arbós i Félix Vicente Azón Vilas. Xavier Arbós (Barcelona, 1954) és catedràtic de Dret constitucional de la Universitat de Barcelona, on es va doctorar després d´haver obtingut un diploma d'estudis avançats a l´Institut d'Estudis Polítics de París; col·laborador de Diari de Girona ha estat degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Girona i president del Consell Internacional d´Estudis Canadencs. Félix Vicente Azón Vilas (Almunia de San Juan, Osca, 1955) és llicenciat en Dret per la Universitat de Saragossa i màster en la London School of Economics, i va ser entre 2008 i 2014 vocal del Consell General del Poder Judicial; ha estat professor en diverses universitats espanyoles i magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Xavier Arbós (Barcelona, 1954) és catedràtic de Dret constitucional de la Universitat de Barcelona, on es va doctorar després d'haver obtingut un diploma d'estudis avançats a l'Institut d'Estudis Polítics de París; ha estat degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Girona i president del Consell Internacional d'Estudis Canadencs. Félix Vicente Azón Vilas (Almunia de San Juan, Osca, 1955) és llicenciat en Dret per la Universitat de Saragossa i màster en la London School of Economics, i va ser entre 2008 i 2014 vocal del Consell General del Poder Judicial; ha estat professor en diverses universitats espanyoles i magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. els partits independentistes del Parlament, que han declinat proposar noms per als llocs vacants del Tribunal Constitucional en considerar-lo "deslegitimat". A més, JxSí va anunciar que no recolzarà cap de les propostes que puguin fer la resta de partits, a falta de decidir si votaran en contra o s'abstindran.