El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la generalitat ha obert un expedient d'ofici a l'entitat 'Hazte Oir' per l'enviament massiu a centres d'ensenyament de Catalunya d'una carta acompanyada d'un fullet amb continguts homòfobs i de negació dels drets a la diversitat sexual i de gènere.

La directora general d'Igualtat, Mireia Mata, ha explicat a Efe que els serveis jurídics del departament estan analitzant quin recorregut jurídic pot tenir una denúncia administrativa, ja que l'organització ultracatòlica té la seva seu a Madrid.

Mata ha qualificat de "discriminatori" l'opuscle que ha enviat a escoles i instituts de tot Espanya.

"El realment preocupant és que aquesta associació disposi d'una base de dades amb totes les escoles i instituts i tingui diners per editar 100.000 opuscles homòfobs", ha declarat Mata.

El departament d'Ensenyament de la Generalitat ha enviat una circular a tots els centres educatius perquè facin cas omís a la carta i al fullet.

El fullet, titulat "Saps el que volen ensenyar al teu fill en el col·legi? La lleis d'adoctrinament sexual", ha estat enviat a escoles de tot Espanya per l'associació que amb anterioritat ja havia llançat altres campanyes que, segons la Generalitat, atempten contra els drets humans fonamentals.

Mireia Mata ha denunciat aquest enviament perquè és un opuscle "clarament discriminatori que atempta contra els drets humans de les persones LGBTI".

"Demanem que no es lliurin a l'alumnat aquests fullets que l'organització els ha fet arribar recentment. A Catalunya, no hi ha lloc per a publicacions que clarament agredeixen i discriminen les persones per la seva condició sexual", ha dit Mata.

"Només la portada de l'opuscle, que no arriba a ser llibret, una fotografia de dos nens fent la salutació feixista de cara a una bandera de l'arc de Sant Martí, ja és un senyal del seu contingut homòfob, tot un atac que aquesta organització fa contra els drets de les persones LGTBI, que el Govern de Catalunya no passa per alt ", ha reblat la directora general d'Igualtat.

Mata ha recordat que la garantia dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals és reconeguda pel govern català i que està regulada per la Llei 11/2014 aprovada pel Parlament de Catalunya.

"L'enviament d'un fullet homòfob als centres d'ensenyament de Catalunya és una falta de respecte dels drets humans i de la diversitat sexual i de gènere, vulnera l'esperit de la llei i pot ser constitutiva d'infracció", ha conclòs Mata, que ha recordat que altres comunitats autònomes també han repudiat l'opuscle.