El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha emmarcat dins la "normalitat" la iniciativa impulsada per la pròpia ANC i per Òmnium Cultural a Vic de portar fanalets amb la bandera estelada a la cavalcada de Reis de la ciutat, i ha constatat que es fa des del 2012 en aquesta ciutat.

En roda de premsa per presentar una campanya sobre el referèndum, Sànchez ha afirmat que la campanya no pretén "polititzar cap festa dels nens, sinó aportar elements que formen part d'un imaginari col·lectiu que s'associen amb la idea de la festa".

"No volem dividir ni utilitzar els menors per al projecte independentista", ha dit, i ha reiterat que és una iniciativa local que funciona des de fa quatre anys.

Sànchez ha advertit que, tot i que alguns considerin l'estelada "un símbol de confrontació", és un símbol incorporat a totes moltes altres festes, com la patum de Berga (Barcelona) i les festes de castellers a Valls (Tarragona), i s'associa a les festivitats cíviques.

"El problema és que aquest any ha generat una notícia, i sembla que ens haguem tornat bojos i haguem anat a contaminar una festa", i ha insistit que l'ANC celebra amb naturalitat les festes amb estelades.