Una trentena de persones han mort per ofegament a platges, rius i piscines de Catalunya durant el 2016, gairebé un 45,4 % menys que l'any anterior, segons dades difoses aquest dissabte per la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme. A les demarcacions gironines i tarragonines han mort 11 persones, respectivament, mentre que a les comarques de Barcelona i Lleida s'han ofegat quatre persones.

El nombre de finats al litoral català s'ha reduït més de la meitat, de 33 a 15. També s'ha reduït a la meitat el nombre de persones ofegades en rius, de 6 a 4. En canvi, el nombre de persones que han perdut la vida a les piscines ha incrementat: el 2015 van morir 4 persones i el 2016 ho van fer 7.

El perfil de víctima mortal és un home (en un 53 % dels casos), de nacionalitat espanyola (63 %), de més de 45 anys (63,4 %), que perd la vida a la platja (50 %) entre les 10 del matí i les vuit del vespre. En el 73 % dels casos d'ofegament els espais aquàtics no tenien servei de vigilància actiu en el moment dels fets.