n La coordinadora general del Pdecat, Marta Pascal, afirma que ara no és moment d'obrir el debat sobre la successió de Carles Puigdemont com a candidat a les properes eleccions catalanes perquè la prioritat és «fonamentar les estructures del partit» i «ampliar la base» perquè guanyi el «sí» al referèndum, una votació que s'ha mostrat convençuda que es farà aquest 2017. Pascal va insistir que dels possibles candidats es parlarà «quan toqui, quan hi hagi una escenari electoral immediat» i la persona que encapçali la llista s'escollirà entre tots els associats.

D'altra banda, la coordinadora general del PDECat també es va referir a les declaracions del coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, que assegurava divendres que l'anunci del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de no presentar-se com a cap de llista en les properes eleccions «afegeix més inestabilitat a la situació política a Catalunya».

Segons Pascal, «Albiol i el govern del PP ja ens tenen acostumats a intentar buscar elements que facin trontollar el procés, però s'equivoquen quan pensen que el procés va d'una sola persona». «Tot allò que siguin provocacions o intoxicacions per fer veure que aquest és un procés fràgil les anirem desfent», va reblar. Segons Marta Pascal, la negativa de Carles Puigdemont a encapçalar la llista del PDECat a les pròximes eleccions no és cap novetat, «no ha dit res que no hagués dit», i recorda que el «compromís clar» del president és que aquest 2017 se celebri el referèndum, ja sigui per la via pactada amb el govern espanyol o no.

«A partir d'aquí, en l'àmbit de partit, quan toqui, quan hi hagi un escenari electoral que sigui immediat, els associats ja decidiran quina és la persona que ha d'encapçalar aquesta candidatura, però mentrestant crec que no cal que ens posem a fer aquest debat perquè el fonamental és que nosaltres tenim el compromís d'eixamplar la base i el Govern de Carles Puigdemont té el compromís que el referèndum es faci, i es farà», va assegurar.

Desplegar estructures de partit

En aquest sentit, va afegir que «la feina que està fent ara el partit és fonamentar totes les estructures, dotar-les d'idees, fer que la nostra militància s'activi per anar guanyant aquesta majoria, i quan toqui parlar de candidats perquè tenim un escenari electoral imminent, ho farem, i prendrem una decisió tots plegats tenint en compte també què és el més important per al futur del nostre partit».

Pascal va explicar que després de sis mesos de «consolidació territorial» del nou PDECat desplegant totes les estructures del partit, «ara aquest 2017 ens posem a la feina per definir el nostre ideari, per explicar bé quin és l'imaginari de país que tenim, i que això ens serveixi per convèncer els que no estan convençuts». Per això, insisteix que «nosaltres els donarem molts arguments perquè vegin que aquest país només se'n sortirà si és capaç de tenir una estructura pròpia d'estat».