Societat Civil Catalana (SCC) va anunciar ahir que portarà a la Fiscalia una moció del grup municipal d'ERC a Sant Cugat del Vallès que, segons el seu parer, «incita a l'odi» i que «discrimina» a l'entitat. En un comunicat, l'organització contrària a l'independentisme va jutjar com a «delictiu» el contingut d'una moció d'ERC que es debatrà en el ple de l'Ajuntament de Sant Cugat dilluns que ve.

Segons SCC, la moció l'acusa «falsament de tenir vincles amb grups neonazis, d'extrema dreta, xenòfobs i defensors de l'apologia del genocidi». A més, el text dóna suport «expressament a organitzacions i persones que realitzen concentracions destinades a impedir la llibertat de reunió i d'expressió» de membres de SCC en el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), segons la mateixa entitat, contrària a la independència.

En aquest sentit, l'entitat va anunciar que posarà en coneixement del servei de delictes d'odi i discriminació de la Fiscalia la citada moció perquè l'analitzi.

Contrarestar una moció del PP

ERC va presentar aquesta moció per contrarestar una altra del PP que insta l'Ajuntament de Sant Cugat a donar suport Societat Civil Catalana per l'incident del desembre passat en la UAB, quan uns membres del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van organitzar un «atac» contra la carpa de l'entitat.

Per últim, Societat Civil Catalana va voler assegurar en el comunicat que malgrat «l'assetjament i les falses acusacions per part dels sectors independentistes més radicals», continuarà «sent el referent cívic dels demòcrates que defensen una Catalunya diversa en una Espanya plural».